Gisterenavond was Mendo Booischot gastheer voor Volley Haasrode Leuven die momenteel met 4 punten voorsprong het klassement van de liga B aanvoeren. Van bij het begin werden zij getipt als titelkandidaat en naarmate het seizoen vordert maken ze hun favorietenrol meer en meer waar.

In de heenronde  kon Mendo geen weerwerk bieden aan de wervelende volleyorkaan die Haasrode Leuven veroorzaakte in hun thuishaven. Ze gingen daar roemloos ten onder maar na winst in de thriller tegen Marke Webis Wevelgem in het hol van de Westvlaamse leeuw vorige week hoopten we dat  onze mannen voldoende vertrouwen getankt hadden om vandaag tot aan de tanden toe gewapend het veld op te trekken tegen dè revelatie van het huidige seizoen : Volley Haasrode Leuven.

In de1ste set speelden ze goed mee maar moesten ondanks enkele knappe acties van de thuisploeg toch het onderspit delven tegen de krachtige aanvallen van Wim Tormans & Co. (4-8,10-16 en 18-25)

In de 2de set ging Mendo voluit voor de overwinning en konden ze hun voorsprong zelfs uitdiepen tot een 4-puntenkloof bij 20-16 maar als Haasrode een tandje bijsteekt doen teveel persoonlijke fouten van de thuisploeg hen de das om. (8-7,16-14 en 23-25)

In de derde set leek de Mendoveer gebroken en was er geen houden aan een superieur Haasrode. De bezoekers wonnen dan ook verdiend met 0-3! (3-8, 8-16 en 15-25) (mendo)